Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ανακύκλωση (από τον Κώστα)

Το διεθνές σύμβολο της ανακύκλωσης
Ανακύκλωση στο κέντρο της Αθήνας
Κάδος με ξεχωριστές σακούλες στο αεροδρόμιο των Αθηνών
Η ανακύκλωση είναι η επανεπεξεργασία ήδη επεξεργασμένων υλικών, ιδιαίτερα απορριμμάτων, σε νέα προϊόντα. Η ανακύκλωση μειώνει την κατανάλωση πρώτων υλών και την χρήση ενέργειας και ως εκ τούτου τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Η ανακύκλωση μια βασική έννοια της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Τα ανακυκλώσιμα υλικά, αποκαλούμενα επίσης "recyclables" ή "recyclates", μπορούν να προέλθουν από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών, των δημόσιων υπηρεσιών και των βιομηχανιών. Περιλαμβάνουν το γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο και άλλα μέταλλα όπως ο χαλκός και ο σίδηρος, την άσφαλτο, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα πλαστικά. Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές είναι ανακυκλώσιμες όχι μόνον γιατί επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά και γιατί βλάπτουν την υγεία μας.
Τα βιοδιασπάσιμα απόβλητα, όπως τα υπολείμματα τροφίμων ή τα απόβλητα κήπων και καλλιεργειών, είναι επίσης ανακυκλώσιμα με τη βοήθεια μικροοργανισμών μέσω της λιπασματοποίησης (κομποστοποίησης) ή της αναερόβιας χώνευσης.
Σήμερα (2010) η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την ανακύκλωση. Ένας λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν για τους πολίτες και τις εταιρίες κίνητρα να συμμετέχουν σε προγράμματα ανακύκλωσης.
Η ιστορία της ανακύκλωσης άρχισε την εποχή του Xαλκού.Την τότε εποχή έλιωναν τα μεταλλικά αντικείμενα τούς έτσι ώστε αυτά να μπορούν να παράγουν νέα προϊόντα.Η κατάσταση άλλαξε με την αλματώδη πρόοδο της βιομηχανίας που έκανε την ανακύκλωση πιο δύσκολη.Το 1970 σε συνέδριο για την ανακύκλωση αποφάσισαν με λογότυπο να σηματοδοτούνται τα ανακυκλώσιμα προϊόντα. Το 2007 για την παραγωγή,για την αποθήκευση,για την ανακύκλωση και για την μεταχείριση των σκουπιδιών πάρθηκε 1 κανόνας για την διευκόλυνση της ανακύκλωσης.Στις Η.Π.Α η βιομηχανία της ανακύκλωσης αντιπροσωπέυει 236 δισεκατομύρια δολλάρια,1,1 εκατομυρία μισθωτούς και 5600 επιχειρησεις.Ο Μπαράκ Ομπάμα καθιέρωσε την 'Μέρα της Ανακύκλωσης' στις 25 Νοεμβρίου(από το 2009).Τον Απρίλιο του 2009 η Τράπεζα της Ανακύκλωσης ανταμείφθηκε από το 'Champion of the Earth by the United Nations Environment Program'.Εξυπηρετεί πανω απο 1 εκατομυρία ανθρωπούς μέσα σε 20 κράτη των Η.Π.Α και είναι καθιερωμένο και στη Μεγάλη Βρετανία.

8 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΑΦΩΝΗ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΑΒΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΣΤΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κωσταντινα καραουλανη8 Οκτωβρίου 2010 στις 4:25 μ.μ.

    τι που μπηκε θεσ να σου δωσω το κωδικο να βαζεισ και εσει φωτογραφιεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kirie na ferete ki eseis mpataries gia na gemisi akoma poio poli,giati edo kai kati meres exei stamatisi na gemizi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω φέρει Βασιλική και θα φέρω κι άλλες λίγες που έχω. Έχω ζητήσει να έρθουν από την εταιρεία να το αδειάσουν. Σιγά - σιγά θα το ξαναγεμίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kirie na ftiajoume ki alles koutes giati mas exei zitisi kai i persini mas daskala na tis pame mia kouta!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sas apoxereto gia sas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.