Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣ

Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ιδρύθηκε στην Αλεξάνδρεια, στο Αλεξανδρινό μουσείο, κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. από την δυναστεία των Πτολεμαίων και αποτελούσε συνέχεια του οράματος του μέγα Αλέξανδρου που επιθυμούσε να γίνει η νεόκτιστη Αλέξάνδρεια το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της μεσογείου αλλά και παγκόσμιο πολιτιστικό κέκτρο. Πολύ γρήγορα εμπλουτίστηκε με κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας αλλά και με κείμενα των λαών της ανατολής. Αρχαίες πηγές αναφέρουν ότι οι τόμοι της ξεπουρνούσαν τις 700 χιλιάδες. Η φήμη της σαν ένα σπουδαίο ερευνητικό και φιλολογικό κέντρο ξεπερνούσε τα όρια των ελληνιστικών βασιλείων.

ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ [ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]

αγαλματα απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες

ΥΔΡΑΤΜΟΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Υδρατμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ελληνική σύνθετη λέξη ο Υδρατμός (ύδωρ+ατμός) αποτελεί τόσο στη Φυσική όσο και στη Χημεία όρο με τον οποίο και προσδιορίζεται η ειδική εκείνη μορφή του νερού που απαντάται συνήθως στον ατμοσφαιρικό αέρα.

Το νερό ως γνωστό εκτεθειμένο στον αέρα εξατμίζεται. Αυτό σημαίνει πως ένα ποσοστό μορίων του νερού από την επιφάνειά του "δραπετεύει" στον αέρα υπό μορφή υδρατμού. Η δε πίεση που ασκείται από αυτά τα μόρια, τους "δραπέτες" ονομάζεται τάση των υδρατμών. Όταν αυτή η πίεση εξισώνεται με την ατμοσφαιρική το νερό αρχίζει να βράζει.
Oι υδρατμοί συμπυκνώνονται σε σταγονίδια νερού προκαλώντας βροχή και ομίχλη

Ο ατμοσφαιρικός αέρας ενδέχεται ακόμη να μη περιέχει υδρατμούς όταν είναι πολύ ψυχρός. Το ίδιο συμβαίνει και στις πολύ ξηρές περιοχές. Αλλά και το νερό σε αέρια κατάσταση που προκύπτει από παροχή θερμότητας και βρασμό που χρησιμοποιείται κυρίως σε βιομηχανική χρήση ονομάζεται γενικά ατμός.

  • Όταν αυξάνει η πίεση ή το νερό περιέχει διαλυμένες προσμίξεις το σημείο βρασμού του ανεβαίνει.
  • Η παρουσία των υδρατμών στην ατμόσφαιρα καθώς και η εκεί συμεριφορά τους όπως και τα φαινόμενα που δημιουργούν αποτελεί αντικείμενο έρευνας και εξέτασης της Μετωρολογίας

ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ο Κολοσσός της Ρόδου θεωρείται ως ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ήταν ένα τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα το οποίο απεικόνιζε τον θεό Ήλιο. Ανεγέρθηκε από τον Χάρη τον Λίνδιο μαθητή του Λύσιππου τον 3ο αιώνα π.Χ. Είχε το ίδιο περίπου μέγεθος με το Άγαλμα της Ελευθερίας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, αν και στηριζόταν σε χαμηλότερη βάση. Η όψη του αγάλματος λέγεται ότι φαινόταν από την είσοδο του λιμένα της Ρόδου.

ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα πολύ γνωστό μαρμάρινο άγαλμα, της ελληνιστικής εποχής, το οποίο βρέθηκε την άνοιξη του 1820 σε αγροτική περιοχή της Μήλου, σε θέση αρχαίου οικισμού, από έναν αγρότη που λεγόταν κατά πάσα πιθανότητα Θεόδωρος ή Γεώργιος Κεντρωτάς. Ο ίδιος, λόγω των πολλών πιέσεων που δέχτηκε (από Γάλλους αρχαιολόγους και διπλωμάτες, από τους Έλληνες προκρίτους του νησιού και από τον δραγουμάνο Μουρούζη που εκπροσωπούσε και τηνΥψηλή Πύλη, δηλαδή την κύβέρνηση των Οθωμανών) μάλλον δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι σημαντικό από το εύρημά του, αν και οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι πήρε 400 γρόσια. Το άγαλμα, που βρέθηκε σε πάνω από 6 χωριστά κομμάτια, κατέληξε ένα χρόνο αργότερα στοΜουσείο του Λούβρου, όπου και εκτίθεται μέχρι σήμερα. Στο μουσείο της Μήλου υπάρχει ένα πιστό αντίγραφό του, το οποίο έστειλε αργότερα ως δωρεά το Λούβρο.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΗΣΚΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ[ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΑΙ]

βιντεο με αρχαιους ελληνικους θησαυρους απο Κωνσταντινα [πατηστε τον τιτλο για να δειτε το βιντεο]

Η ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ[ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]

ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΠΩΣ Η ΑΘΗΝΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ[ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ Η ΜΙΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗ[ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]

ολοι οι αγιοι απο κωνσταντινα[πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες]

Διαγώνισμα

Για να δω αν διαβάζετε όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες που ανεβάζετε στις αναρτήσεις.
Για να δω ποιος θα απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις.

  • Με ποιους 2 τρόπους μπορούμε να διασχίσουμε τη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης χωρίς να πληρώσουμε διόδια;
  • Ποιος ήταν τελικά ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς";
  • Πώς ονομάζονταν πριν η Κωνσταντινούπολη;

ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1_%CE%A1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

ΑΛΕΠΟΥ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779)

Οι προφητείες του, αφορούν τα πολεμικά γεγονότα των τελευταίων ετών αλλά
και τις εξελίξεις από εδώ και πέρα. Λέει ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για τον Πόλεμο: Θάρθει όταν έρθουν δυό καλοκαίρια και δυό Πασχαλιές μαζί.
Πράγματι το 1991 όταν σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο η 25 Μαρτίου (επέτειος επανάστασης του έθνους) συνέπεσε με το Πάσχα και υπήρχε τέτοια ζέστη σαν να είχαμε δύο καλοκαίρια, ξεκίνησε ο πόλεμος στο Ιρακ και συγχρόνως οι πρώτες συγκρούσεις στη Γιουγκοσλαβία.
Πιο κάτω λεει πως, αν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω τότε κοντά θα είναι. Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω λίγα θα πάθετε ,άν πιαστεί από πάνω θα πάθετε πολλά. Λάκκοι και βράχοι στη Δερόπολη (περιοχή στην Αλβανία ) θα είναι γεμάτοι πρόσφυγες. Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πένα μα δε θα μπορούν ,99 φορές με τον πόλεμο και μία με την πένα. Θα μαζωχτεί το χιλιάρμενο (πολλά πλοία μαζί ) στο σκάλωμα (Αγιοι Σαράντα-Αλβανία). Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν τα μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. (βομβαρδιστικά;) Στη συνεχεια, οι προφητείες του Αγιου Κοσμά περιγράφουν γεγονότα που ακόμη δεν έχουν συμβεί και αναμένονται στο άμεσο μέλλον.
Οι τούρκοι θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν πάλι μέχρι τα Εξαμήλια (περιοχή στην Αλβανία όπου οι τούρκοι έχουν τώρα στρατιωτική βάση). Έπειτα θα τους κυνηγήσετε μέχρι την κόκκινη μηλιά (στα βάθη της Ασίας).
Πρώτα θα διαμελιστεί η Αυστρία (Αυστρο-ουγγαρία λεγόταν στην εποχή του Κοσμά η περιοχή της Γιουγκοσλαβίας) και έπειτα η Τουρκία. Προβλέπεται μετά τα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας να δημιουργηθούν προβλήματα και στην Τουρκία.Οταν θα ιδείτε το χιλάρμενο στα Ελληνικά ύδατα τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης. Στην Πόλη θα χυθεί τόσο αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλεύσει.
Η προφητεία που αφορά έναν πόλεμο γύρω από την Κωνσταντινούπολη συνδυάζεται και με άλλες προφητείες που έχουν γραφεί κατά τη Βυζαντινή περίοδο. Ετσι έχουμε την προφητεία του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού που λέει ότι το ξανθόν έθνος του οποίου το όνομα αρχίζει από το γράμμα "Ρ" θα εισέλθει στην Κωνσταντινούπολη και θα εκδιώξει τους Τούρκους. Αλλη μία προφητεία του "ανωνύμου" όπως λέγεται (1053 μ.Χ.), περιγράφει μία σειρά παραπλήσιων γεγονότων: Νίκη ορθοδόξων λαών και γενική σφαγή αγαρηνών (Μουσουλμάνων). Ανησυχία Κόσμου. Γενική απελπισία επί της γης. Μάχη επτά κρατών στην Κωνσταντινούπολη. Τρία ημερονύκτια σφαγή. Νίκη του μεγαλυτέρου κράτους κατά των εξ κρατών. Συμμαχία εξ κρατών κατά εβδόμου κράτους Ρωσίας και τρία ημερονύκτια σφαγή. Παύση πολέμου και παράδοση της Πόλης στους Ελληνες.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΓΙΑΝΓΚ ΤΣΕ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


Ο ποταμός Γιάνγκ Τσέ ή Τσάνγκ Ζιάνγκ (Γαλάζιος ποταμός) είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ασίας και ο τρίτος μεγαλύτερος του κόσμου, μετά τον Νείλο και τον Αμαζόνιο. Το μήκος του είναι 6.300 Km περίπου. Είναι το φυσικό όριο που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κίνα.
Πηγάζει από το Θιβέτ, δυτικά από τον Κίτρινο Ποταμό (Χουάνγκ Χο) και εκβάλλει στην Ανατολική Κινεζική θάλασσα. Λέγεται Γαλάζιος, γιατί τα νερά του είναι ολοκάθαρα. Στις εκβολές του σχηματίζει τεράστιο δέλτα, που κάθε χρόνο μεγαλώνει κατά 30 μ. Είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ανατολικής Ασίας και τον θεωρούν πολύτιμο, αφού οι πολλοί παραπόταμοί του αρδεύουν το μεγαλύτερο τμήμα της Μεγάλης πεδιάδας και της Νότιας Κίνας. Η κοίτη και η ροή του διευθετήθηκαν με φράγματα και τεχνητές λίμνες. Είναι πλωτός σε μήκος 2.500 χλμ. και εξυπηρετεί τις συγκοινωνίες και τις μεταφορές της πυκνοκατοικημένης περιοχής που διαρρέει.

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


Η Ατλαντίδα (Αρχ.Ελλ: Ἀτλαντὶς νῆσος) είναι ένα μυθικό νησί που πρωτοαναφέρθηκε στους διαλόγους του Πλάτωνα «Τιμαίος» και «Κριτίας».
Στην περιγραφή του Πλάτωνα, η Ατλαντίδα, που βρίσκεται «πέρα από τιςΗράκλειες στήλες», ήταν μια ναυτική δύναμη που είχε κατακτήσει πολλά μέρη της δυτικής Ευρώπης και της Λυβικής, περίπου 9.000 χρόνια πριν τον Σόλωνα (δηλαδή κατά το 9560 π.Χ.). Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να εισβάλει στην Αθήνα, η Ατλαντίδα βυθίστηκε μυστηριωδώς στο πέλαγος «σε μια μόνο ημέρα και νύχτα ατυχίας».
Επειδή είναι μια ιστορία που ενσωματώνεται στους διαλόγους του Πλάτωνα, η Ατλαντίδα θεωρείται γενικά ως παραβολή που κατασκευάστηκε από τον Πλάτωνα για να εξηγήσει τις πολιτικές του θεωρίες. Αν και η ιστορία του Πλάτωνα φαίνεται σαφής στους περισσότερους μελετητές, μερικοί προτείνουν ότι η περιγραφή του είναι εμπνευσμένη από παλαιότερες παραδόσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Πλάτωνας βασίστηκε σε προηγούμενα γεγονότα, όπως την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης ή τον Τρωικό πόλεμο, ενώ άλλοι επιμένουν ότι έλαβε έμπνευση από πιο σύγχρονά γεγονότα όπως την καταστροφή της Ελίκης το 373 π.Χ. και την αποτυχημένη εισβολή της Σικελίας το 415-413 π.Χ.
Η πιθανή ύπαρξη μιας αληθινής Ατλαντίδας ήταν θέμα που συζητήθηκε ενεργά κατά την κλασσική αρχαιότητα, αλλά συνήθως το απέρριπταν και το διακωμωδούσαν. Η ιστορία έμεινε βασικά άγνωστη κατά τον Μεσαίωνα και ξανά ανακαλύφτηκε στις αρχές των σύγχρονων χρόνων. Η περιγραφή του Πλάτωνα ενέπνευσε τις ουτοπιστικές δουλειές πολλών Αναγεννησιακών συγγραφέων, όπως τη «Νέα Ατλαντίδα» του Φράνσις Μπέικον. Ακόμα και σήμερα, η Ατλαντίδα εμπνέει τη μοντέρνα λογοτεχνία, από επιστημονική φαντασία ως κωμικά βιβλία ως και ταινίες.Το όνομά της είναι τώρα συνώνυμο με όλους τους αρχαίους αλλά εξελιγμένους (και χαμένους) πολιτισμούς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΡΑΗΣ

ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ο Αδαμάντιος Κοραής (27 Απριλίου 1748, Σμύρνη6 Απριλίου 1833 Παρίσι, Γαλλία), ήτανΈλληνας φιλόλογος με βαθιά γνώση του ελληνικού πολιτισμού. Ο Κοραής είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νεοελληνικού διαφωτισμού και μνημονεύεται κυρίως για τις γλωσσικές του απόψεις και την υποστήριξη της καθαρεύουσας.

ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ

ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF%82_%CE%BF_%CE%91%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BB%CF%8C%CF%82

ΜΑΡΜΑΡΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
Το τίμιο σώμα του ευσεβεστάτου, δίκαιου, γενναίου και ελεήμονος βασιλέα, ενταφιάστηκε σε ένα Μοναστήρι που είχε κτίσει ο ίδιος και το είχε ονομάσει Σώσανδρα, ενώ αργότερα δια θαυμαστής αποκαλύψεως ο ίδιος ο Ιωάννης, ζήτησε να μετακομισθεί το λείψανό του στη Μαγνησία (της Μικράς Ασίας). Όταν όμως πήγαν να ανοίξουν τον τάφο για να εκτελέσουν τη μετακομιδή, αντί να βγει η γνωστή δυσωδία, μια γλυκιά ευδία απλώθηκε τριγύρω, σαν να είχε ανθίσει απότομα κήπος αρωματικός! Αλλά δεν ήταν μονάχα αυτό. Ο νεκρός φαινόταν σαν να κάθεται επί βασιλικού θρόνου, χωρίς να έχει καμιά μελανότητα, καμιά δυσωδία, κανένα απολύτως σημείο που να φανέρωνε πως ήταν νεκρός!!! ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ήταν μέσα στον τάφο και το χρώμα του σώματός του ήταν όπως κάθε φυσιολογικού εν ζωή ανθρώπου! Έμοιαζε πραγματικά σαν ένας ολοζώντανος, αλλά ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ!!! Και μάλιστα και αυτά ακόμη τα ρούχα του επίσης είχαν διατηρηθεί επί επτά χρόνια αδιάφθορα και έμοιαζαν σαν να είχαν μόλις ραφθεί!!! Γιατί έτσι αντιδοξάζει ο Θεός εκείνους που Τον δοξάζουν στη γη!
Μάλιστα από τότε το τίμιο λείψανο του Αγίου βασιλέως Ιωάννη Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονος έδωσε πάμπολλα θαύματα, γιατρεύοντας θαυματουργικά Χάρητι Θεού ασθένειες, διώκοντας δαίμονες και θεραπεύοντας ένα σωρό πάθη, με την κατοικούσα εν αυτώ Χάρη του Αγίου Πνεύματος!

ο μαρμαρομενος βασιλιας απο κωνσταντινα[πατηστε τον τιτλο για να δειτε φωτογραφιες και πληροφοριες]

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ[ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΡΙΤΟΜΕΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ

ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)

lwf14-G-oros-seth.jpg (127964 bytes)
: (από τον τάφο του Φαραώ Σέθου Α΄) αριστερά ο Όσιρις, θεός της γονιμότητας και άρχοντας των νεκρών, στο κέντρο ο Φαραώ Σέθος Α΄ και δεξιά ο ιερακόμορφος θεός Ώρος, γιος του Οσίριδος.

ΘΕΟΣ ΡΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

lwf12-G-isi.jpg (132914 bytes) : ο θεός Ρα, προσωποποίηση του Ήλιου (με τον ηλιακό δίσκο στο κεφάλι), βασιλιάς και πατέρας θεών και ανθρώπων - με μορφή του γερακιού, όπως ο θεός Ώρος, συνοδεύεται από τη Μάατ, θεά της τάξης και της δικαιοσύνης.

ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ[ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α' ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ [ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]

θρυλοι και παραδοσεις για την Κωνσταντινουπολη απο Κωνσταντινα[πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες]

η αγια Σοφια απο κωνσταντινα [πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες]

η αλωση της Κωνσταντινουπολης απο κωνσταντινα[πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες]

θα γινει ποτε παλυ δικια μας;;;;;;;;;;;;;;;;

ΦΟΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ [ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]

ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΛΙΜΝΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η Λίμνη Βικτόρια (γνωστή τοπικά και ως Ukerewe και Nalubaale) είναι η μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη της Αφρικής. Εκτός αυτού, είναι η μεγαλύτερη τροπική λίμνη της Γης και η δεύτερη σε έκταση λίμνη γλυκού νερού της Γης. Είναι επίσης γνωστή ως μία από τις πηγές του Νείλου (για την ακρίβεια του Λευκού Νείλου, ενώ ο ποταμός που εκβάλλει σε αυτή ονομάζεται Καγκέρα).

Το σχήμα της είναι χονδρικά ελλειπτικό με μήκος 337 km και πλάτος 240 km. Η μέση έκτασή της ανέρχεται σε 68.800 km², δηλαδή περίπου το μισό της έκτασης όλης της Ελλάδας. Το μήκος των ακτών της είναι 3.440 χιλιόμετρα. Το μέσο βάθος της είναι 40 μέτρα, ενώ το μέγιστο 84 (σχετικά ρηχή για την έκτασή της). Ο μέσοςόγκος του νερού της ανέρχεται σε 2.750 κυβικά χιλιόμετρα, (δηλ. αντιστοιχεί σε 2,75 τρισεκατομμύρια τόνους νερού). Οι γεωγραφικές συντεταγμένες της είναι γεωγραφικό πλάτος 2°03’ νότιο και γεωγραφικό μήκος 33°04’ ανατολικό, ενώ το βόρειο άκρο της εφάπτεται σχεδόν στον ισημερινό της Γης. Η επιφάνειά της βρίσκεται σε μέσο υψόμετρο 1.133 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η λίμνη συγκεντρώνει τα νερά του εδάφους από μία περιοχή (λεκάνη απορροής) εκτάσεως 238.900 τετρ.χιλιομέτρων (μεγαλύτερη της Ελλάδας). Αυτή η περιοχή, και η ίδια η λίμνη, μοιράζεται μεταξύ των κρατών Ουγκάντα, Τανζανία και Κένυα. Η ίδια η πρωτεύουσα της πρώτης, η Καμπάλα, βρίσκεται στις όχθες της λίμνης.

Χαρακτηριστικό της Λίμνης Βικτόρια είναι και τα πολλά της νησιά, περίπου 3.000

ΛΙΜΝΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και ξακουστό ανά την υφήλιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας-2.917 μ.), οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τοποθετήσει την κατοικία των Δώδεκα «Ολύμπιων» Θεών τους. Ο συμπαγής ορεινός του όγκος δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτοςΕθνικός Δρυμός της Ελλάδας.

Κάθε χρόνο χιλιάδες φυσιολάτρες επισκέπτονται τον Όλυμπο, για να θαυμάσουν από κοντά τη γοητεία της φύσης του και να χαρούν την περιήγηση στις πλαγιές του και την κατάκτηση των κορυφών του. Οργανωμένα ορεινά καταφύγια με ποικίλες ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές βρίσκονται στην διάθεση των επισκεπτών που θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές του. Κλασσική αφετηρία αποτελεί η γραφική κωμόπολη του Λιτόχωρου στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού, 100 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, όπου στις αρχές κάθε καλοκαιριού καταλήγει ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

τα εφτα θαυματα του κοσμου φωτογραφιες απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για να δειτε τις φοτο

τα εφτα θαυματα του κοσμου απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες

το αγαλμα του Δια απο κωνσταντινα

ο φαρος της Αλεξανδρειας απο κωνσταντινα[πατηστε τον τιτλο]

ο φαρος της πατρας απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΡΕΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ο Αγιος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος, ο μαθητής του Χριστού και ένας απο τους δώδεκα αποστόλους είναι ο πολιούχος της Πάτρας. Σημαντική η δράση του στην πόλη μας, όπου και σταυρώθηκε το 66 μ.Χ, έχοντας κάνει πολλά θαύματα. Υπάρχουν πολλές παραδόσεις για τη παρουσία και τα θαύματα του Αγίου στην Πάτρα.

Την 1 - 6 - 1908 θεμελιώθηκε ο νέος ναός δίπλα στον παλαιό ναό υπό τον βασιλιά Γεωργίου Α’. Το 1910 το μαρμάρινο βάθρο είχε φθάσει 2 μέτρα πάνω από το έδαφος, αλλά ο μηχανικός Α. Μεταξάς που είχε αναλάβει την επίβλεψη της κατασκευής βρήκε το έδαφος ασταθές και ιδιαίτερα σε πιθανούς σεισμούς.

Τελικά εξαιτίας των πολέμων μόλις το 1934 άρχισε η νέα θεμελίωση και κατασκευάστηκε ο κεντρικός θόλος του ναού. Από επιθέσεις ότι ο ναός δεν ήταν βυζαντινός επήλθε νέα καθυστέρηση. Μετά το 1945 είχαμε τροποποίηση των σχεδίων ιδιαίτερα για το σχήμα του θόλου και το 1955 επεβλήθη στον πληθυσμό τη Πάτρας ειδική ελαφρά φορολογία για την κατασκευή.

Ο νέος ναός εγκαινιάστηκε από τον μητροπολίτη Νικόδημο στις 26 - 9 - 1974 όπου συλλειτούργησαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, καθώς επίσης και άλλοι 30 αρχιερείς των Εκκλησιών Ελλάδος, Κων/πόλεως, Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων.Σ' αυτόν φυλάσσεται και η κάρα του Αγίου, της οποίας η μετακομιδή από την Ιταλία έγινε την 26-9-1964.

Με το όνομα Άγιος Ανδρέας ονομάζεται θεραπευτήριο, ακόμη και το Νοσοκομείο της Πόλης.

Από το 1966 καθιερώθηκαν τα Πρωτοκλήτεια: καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πριν την εορτή του Αγίου (30 Νοεμβρίου)

πιγκουίνοι από Βασιλική

http://www.google.gr/images?hl=el&q=πιγκουινοι&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=0DfxTN28HonrOZi05YEK&sa=X&oi=image_result_gro

ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Στην Ανταρκτική οι θαλάσσιοι πάγοι διαρκώς αυξάνονται


Η αύξηση των θαλάσσιων πάγων γύρω από την Ανταρκτική συνδέεται άρρηκτα με την τρύπα του όζοντος. Στο παράδοξο συμπέρασμα καταλήγει μελέτη, με την οποία οι ειδικοί αποπειρώνται να αποκρυπτογραφήσουν κάποια από τα ανεξήγητα μυστήρια της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Geophysical Research Letters.

Οι ερευνητές της Βρετανικής Επιθεώρησης Ανταρκτικής και της αμερικανικής NASA, επισημαίνουν ότι ενώ οι πάγοι του Αρκτικού Κύκλου λιώνουν με διαρκώς αυξανόμενη ταχύτητα, αυτοί που περιβάλλουν την Ανταρκτική αυξάνονται. Οπως υποστηρίζουν η τρύπα του όζοντος προκάλεσε πτώση της θερμοκρασίας της στρατόσφαιρας και μετέβαλε τα καιρικά πρότυπα -κυρίως τους ανέμους- που πνέουν γύρω από την Ανταρκτική. Ετσι οι άνεμοι έπνεαν από τη στεριά με κατεύθυνση την ανοικτή θάλασσα, ρίχνοντας τη θερμοκρασία των επιφανειακών υδάτων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων πάγων.

Τη δεκαετία του 1980, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πάνω από την Ανταρκτική, μια μεγάλη οπή στο στρώμα του όζοντος, την οποία απέδωσαν στα χημικά που περιλαμβάνονται σε προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως τα διάφορα αεροζόλ. «Αν και συλλέγουμε όλο και περισσότερες αποδείξεις σύμφωνα με τις οποίες η απώλεια των θαλάσσιων πάγων στον Αρκτικό Κύκλο αποδίδεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα, στην Ανταρκτική, εξαιτίας της τρύπας στο στρώμα του όζοντος είναι -παραδόξως- οι συνέπειες διαμετρικά αντίθετες: δηλαδή καταγράφεται αύξηση των πάγων, εξηγεί ο δρ Τζον Τέρνερ, εκ των συντακτών της μελέτης.

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

πληροφοριες για την ιστορια της καφε αρκουδας απο κωνσταντινα[πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες]

οι καφε αρκουδα εχει βαρος εκατο προς τρακοσια κιλα εχει σωμα ογκωδες και μηκως τρια μετρα περιπου

ζωα υπο εξαφανιση απο κωνσταντινα[πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες και φοτο]

ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

09_dumbo-octopus

μαθηματικα απο κωνσταντινα

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΦΟΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

ΦΟΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

δελφινια απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για να δειτε τις φοτο

ΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!

χελωνα απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες

τοπικα ερπετα απο κωνσταντινα[πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες]

ενα βιντεο με ερπετα απο κωνσταντινα[πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες]

ερπετα απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες

φοτο με ζωα απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

http://www.google.gr/images?hl=el&q=ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=gLbvTOyTIsGUOrPT6bwK&sa=X&oi=image_result_g

κιτρινα τριανταφυλλα απο Βασιλικη

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η ΜΕΔΟΥΣΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Μέδουσα, του είδους Chrysaora quinquecirrha

πολλαπλασιασμος ακεραιου αριθμου απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες

ειπαρχει ζωη σε αλους πλανητες απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες

τι θα γινοταν αν η γη σταματουσε; απο κωνσταντινα για πληροφοριες πατηστε τον τιτλο

ειναι ενα θεμα που αφορα ολους μας!!!!!!!!!
διαβαστετο

η γη απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για να δειτε τις φοτο

ΜΕΔΟΥΣΑ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ[ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!!]

βικιπαιδεια ζωα για να μαθετε για τα ζωα περισοτερες πληροφοριες απο οσες ξερετε [πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες ] κωνσταντινα

ολα τα ζωα μικρα και μεγαλα ειναι συμαντικα για ολους μας!!!!!!!

ΤΟ ΠΟΥΜΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B1

ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

ΑΡΑΧΝΗ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΟΤΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Αρχείο:Lion waiting in Nambia.jpg

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΤΟ

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ



Έντομο του γένους των αραχνοειδών και της οικογένειας των αρθροπόδων. Έχει μέγεθος από 3 μέχρι 18 εκατοστά του μέτρου. Κατοικεί στις ξερές και πετρώδεις περιοχές. Στην Ευρώπη εμφανίζονται περισσότερο στην Ισπανία, την Ιταλία και τα Βαλκάνια. Ζούνε μόνα τους και δεν αλλάζουν τον τόπο που μένουν μέχρι να πεθάνουν. Την ημέρα κρύβονται κάτω από πέτρες, στις σχισμάδες των βράχων ακόμα και μέσα στα σπίτια στις σκοτεινές γωνιές ή κάτω από έπιπλα. Τη νύχτα βγαίνουν από την κρύπτη τους, για να βρούνε τροφή. Τρώνε έντομα, αράχνες κι άλλα μικροζωύφια.


Δεν απομακρύνεται από την κρύπτη του εκτός από την εποχή που πολλαπλασιάζεται, οπότε πρέπει να βρει το ταίρι του. Μετά τη σύζευξη, ο θηλυκός σκορπιός καταβροχθίζει τον αρσενικό και ύστερα από μερικούς μήνες το θηλυκό γεννάει 20 - 30 αβγά. Η μητέρα βοηθάει με τις λαβίδες της να βγούνε τα μικρά από τ' αβγά. Αφού τα καθαρίσει, τα βάζει πάνω στη ράχη της, όπου μένουν περίπου 15 μέρες. Στο διάστημα αυτό η μητέρα μένει συνέχεια στη φωλιά της, χωρίς να τρώει τίποτα.

Το τσίμπημα του σκορπιού που ζει στην Ευρώπη προκαλεί πόνους και ερεθίζει το δέρμα, δεν είναι όμως επικίνδυνο. Οι σκορπιοί που ζουν στον ισημερινό είναι πολύ επικίνδυνοι. Το δηλητήριο που έχουν στο αγκάθι στην άκρη της ουράς τους είναι θανατηφόρο περισσότερο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους ανθρώπους.


ΖΩΑ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΟΤΟ

Η ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ (ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CE%BE%CE%AF%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B7

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

τα αγρια ζωα απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες και φωτογραφιες!!!!

Ηπαρχουν ζωα αγρια αλλα και ηρεμα αλλα ολα τα ζωα ειναι φιλοι μας και μας προσφερουν συντροφια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΒΑΝΑΣ(από Κώστα)

tiger_HEAD1.GIF (11727 bytes)jaguar_HEAD1.GIF (15487 bytes)cheetah_HEAD1.GIF (13706 bytes)cougar_HEAD1.GIF (11631 bytes)lion_HEAD1.GIF (11916 bytes)orangutangos_HEAD1.GIF (11470 bytes)himpatzis_HEAD1.GIF (9573 bytes)gorilla_HEAD1.GIF (9791 bytes) Rhinoceros_HEAD1.GIF (11940 bytes)Hippopotamos_HEAD1.GIF (7973 bytes)zebra_HEAD1.GIF (32250 bytes)antilope_head1.GIF (12958 bytes)giraffe_head1.GIF (14534 bytes)
elephan_HEAD1.GIF (15341 bytes)

φυτο που εξαφανιζεται απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για να δειτε το βιντεο

ειναι πολυ απιστευτο πως εξαφανιζεται ετσι το φυτο μονο με ενα αγκιγμα

φυτα βιομαζας απο [κωνσταντινα]πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες

παριζακι

εγκαινιαστηκε ο μεγαλυτερος σταθμος ηλακης ενεργειας απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο για πληροφοριες

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

φοτο που δειχνουν φυτα απο κωνσταντινα[πατηστε τον τιτλο και θα βγουν οι εικονες]

η αναπνοη των φυτων απο Κωνσταντινα{πατηστε τον τιτλο και θα σας βγαλει πλυροφοριες

Ειπα να βαλω πληροφοριες για την αναπνοη φυτων. Δειχνει και σχεδιαγαμμα

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΛΗΣ

Η Αράλη κάποτε ήταν η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου, με έκταση 69.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, περίπου τη μισή της Ελλάδας, με μέγιστο βάθος 70 μ.

Η υπερβολική άρδευση (πότισμα) και η βιομηχανική ρύπανση έκαναν πραγματικότητα έναν οικολογικό εφιάλτη. Σήμερα μόλις το 10% της παλαιάς έκτασης της Αράλης καλύπτεται από νερό.

ο Ευκλειδης απο κωνσταντινα {πατηστε την εικονα και θα βγαλει φωτογραφιες}

τα κλασματα απο κωνσταντινα{πατηστε το τιτλο και θα σας βγαλει πληροφοριες}

η χλωροφυλλη απο κωνσταντινα {πατηστε το τιτλο και θα σας βγαλει πληροφοριες}

πληροφοριες για τα φυτα απο Κωνσταντινα{πατηστε τον τιτλο και θα σας βγαλει εικονες και πληροφοριες

λιμνη Δοξα απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο και θα σας βγαλει τις φωτογραφιες και τις πληροφοριες

λιμνη πλαστηρα απο κωνσταντινα πατηστε τον τιτλο και θα σας βγαλει την εικονα

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ)


Το ονομα χρυσανθεμο το πηρε απο τη λεξη ανθος του χρυσου αν και οι παλαιοτεροι το λενε {ΑΓΙΟΔΗΜΗΤΡΙΑΤΙΚΟ} αφου βρισκεται στις δοξες του κυριως τον Οκτωβριο μηνα.
Η προελευση του λεγεται οτι ειναι απο την Ανατολη την Κινα και την Ιαπωνια.
Πρωτοι οι Ολανδοι το εφεραν στην Ευρωπη οπου και καλλιεργειται εδω και πολλα χρονια ενω στην Ελλαδα σπανια υπαρχει κήπος ή μπαλκονι χωρις Χρυσανθεμο!!!!!!!!!!!

ΜΗΝΕΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΙΕΝΟΥΑΡΙΟΣ{το γαρυφαλλο}
ΦΕΥΡΟΥΑΡΙΟΣ{Ιριδα}
ΜΑΡΤΙΟΣ{Ναρκισσος}
ΑΠΡΙΛΙΟΣ{Μαργαριτα η Ζερμπερα}
ΜΑΙΟΣ{Κρινος}
ΙΟΥΝΙΟΣ{Τριανταφυλλο}
ΙΟΥΛΙΟΣ{Δελφινιουμ}
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ{Γλαβιολα}
ΣΕΜΠΤΕΒΡΙΟΣ{Αστερ}
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ{Κατιφες}
ΝΟΕΝΒΡΙΟΣ{Χρυνσανθεμο}
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ{Χριστολουλουδο η Πουασεντια}

δεντρολιβανο απο Κωνσταντινα καραουλανη

Το δεντρολιβανο η ροζμαρι ειναι αυτοφυες αρωματικο φυτο ανηκει στην οικογενεια της μεντας αειθαλεις φρυγανωδης θαμνος πολυκλαδος και πυκνοφυλλος με φυλα μικρα και πολυ λεπτα
φτανει μεχρει ενα μετρο υψος.
Υπαρχει συνηθως στις ορεινες περιοχες της Πελοποννησου στην Ευβοια και στα νησια και ανθιζει το καλοκαιρι.

Ο βασιλικος απο τη Κωνσταντινα καραουλανη

ο βασιλικος ειναι αρωματικο ετησιο προωδες φυτο της οικογενειας των Χειλανθων και της ταξης των σωληνανθων
Η καταγωγη του ειναι απο την Ινδια και απο το Ιραν και σημερα καλλιεργειται σε πολλες χωρες
Η ονομασια Βασιλικος του αποδοθηκε καθως συμφωνα με θρυλο φυτρωσε στο σημειο οπου ο Μεγας Κωνσταντινος και η μητερα του Αγια Ελενη ανακαλυψαν τον τιμιο σταυρο
Τα φυλα του ειναι ωοειδη μυτερα ακεραια η οδοντοτα
ο βασιλικος βρισκεται και σε τροπικες περιοχες

παπαρουνα απο κωνσταντινα καραουλανη

Υπαρχουν εκατο ειδη παπαρουνας πριπου. που ειτε ειναι αυτοφυη λουλουδια των αργων ειτε καλλιεργουνται
το πιο συμαντικο γενους παπαρουνας ειναι η ΜΗΚΩΝ η ΥΠΝΟΦΟΡΟΣ γνωστη και στης ονομασιες ως παπαρουνα που ετσι τι λεμε και τη ξερουμε ολοι
Ειναι ιθαγενες φυτο της Ελλαδας φυτο που ανθιζει την Ανοιξη τα φυλα της ειναι απαλα και τρυφερα πολυ
το φυτο καλλιεργιται για τους καρπους του
παντως το πιο γνωστο ειδος στην Ελλαδα ειναι η παπαρουνα
δινοντας με το χρωμα της ενα χαρακτιριστικο στην Ελληνικη υπαιθρο.

πλυροφοριες για την αγγιναρα απο Κωνσταντινα

Η αγγιναρα περιεχει ουσια κυναρινη και μεγαλη ποσοτητα φλαβονειδων που οπως μπορειτε να δειτε στης πιο κατω ιστοσελιδες εχουν ευεργετικη δραση στην προστασια του συκωτιου ενω βοηθουν και στην αποτοξινωση ενος ζωικου οργανισμου

επισκευτητε την ιστοσελιδα αγγκιναρα και θα σας βγαλει παρα πολλες πλυροφοριες

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΆΛΕΙ ΣΩΣΤΆ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ( ΑΠΌ ΒΑΣΙΛΙΚΉ )

http://online.eduportal.gr/a/fe/fyta/11.htm

ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ (ΑΠΌ ΒΑΣΙΛΙΚΉ ) ΕΔΏ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΜΆΘΕΤΕ ΠΟΛΛΆ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Μπορει σε καποιους να φαινεται περιεργο όμως καποια φυτα καθαριζουν την ατμοσφαιρα
Η ερευνα που μετρησε την αποδοση των 28 φυτων οσον αφορα την ικανοτητα απορροφησης ρυπων εγινε απο τη γεωπονικη σχολη του πανεπιστημιου Τζορτζια της ΗΠΑ
με επικεφαλη καθηγητη της γεωπονικης
προκειται για τις χημικες αυτες ουσιες οπου απελευθερονονται στη μοκετα στους καναπεδες μας
απο το τσιγαρο,απο τα απορρυπαντικα, το βερνικι για τα επιπλα.

αναπτυξη φυτου απο Κωνσταντινα Καραουλανη

το φυτο αρχιζει να αναπτυσσεται απο ενα μικρο σπορο και μπορει να γινει μεγαλο σαν δεντρο
η αναπτυξη και οι διαστασεις που θα παρει το φυτο ειναι στο ποσο θα το φροντιζεται
η σημασια της ριζας για το φυτο ειναι σημαντικη η ριζα στερεωνει το φυτο στο εδαφος
το ριζικο συστημα στα περισσοτερα φυτα μπαινει σε μεγαλο βαθος μεσα στο εδαφος!!!!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΜΕΡΙΟΥΣ ΤΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ,Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΕΙΔΗ ΒΟΤΑΝΩΝ ΠΟΥ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣΚΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΕΙΔΗ ΦΥΤΩΝ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΒΟΤΑΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ.

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΙΕΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Η ΦΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΤΑΝΑ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΠΛΗΘΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΥΘΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.
ΤΕΛΙΙΚΑ Η ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΤΑΝΑ!!!!

ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ(ΑΠΌ ΒΑΣΙΛΙΚΉ)

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%A0%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1

ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΥΝ. ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΒΙΚΟΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ ΠΑΡΕΔΙΝΑΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΥΤΑ
ΤΟ ΧΙΛΙΑ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ Ο ΕΛΒΕΤΟΣ ΜΟΥΛΕΡ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ

ΚΙΝΗΤΡΑ ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΠΙΠΕΔΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΡΙΑΚΟ ΣΤΟ "ΓΕΝΕΤΙΚΟ" ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΔΙΩΝ,ΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ,ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΦΥΤΩΝ
ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ, ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΞΥΓΟΝΟ,ΤΡΟΦΗ, ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ,ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΖΩΗΣ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΩΣ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4,6 ΔΙΣ ΕΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΡΙΑΚΟ ΝΕΦΟΣ.
 ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΩ ΠΛΑΝΗΤΕΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΤΡΟΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΕΙΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΛΕΙΠΤΙΚΗ.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΞΩΤΕΡΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΕ ΑΕΡΙΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ!!!!!!